Dnes 4.5.2010 proběhlo slavnostní otevření nově zrekonstruovaného stacionáře a ambulancí na Onkologickém oddělení FTN. Cílem stavebních úprav bylo rozšíření stacionáře užívaného  pro ambulantní podání chemoterapie (protinádorové léčby) a rozšíření ambulantních prostor. Onkologický stacionář získal důstojné prostory se zázemím a  místo původních šesti křesel je nyní k dispozici křesel 18 . Ambulantní prostory byly rozšířeny na 5 nových ambulancí pro klinickou onkologii s kvalitním zázemím čekáren pro pacienty.

lofo-ftn
Rekonstrukce přinesla výrazné zkvalitnění péče o pacienta. Díky přestavbě bylo vytvořeno prostředí, které zachovává soukromí a intimitu, což příznivě působí na psychiku pacienta. Stacionář splňuje přísné hygienické standardy, které jsou nezbytné pro pacienty se sníženou imunitou v důsledku chemoterapie. Tím se snižuje i riziko infekcí a komplikací při léčbě. Moderní a klidné zázemí zároveň umožňuje lékařům plně se věnovat pacientovi a jeho léčbě. Stavebními úpravami došlo i k rozšíření lůžkové kapacity o 4 lůžka. Bylo pamatováno i na pregraduální výuku a nově vybudovaná seminární místnost bude sloužit i jako stážovna mediků.

Rozpočet celé akce  dosáhl částky 20 milionů korun, státní dotace činila 12 milionů, z vlastních zdrojů zaplatila nemocnice téměř 6 milionů. Na financování se navíc podílel i Nadační fond Onkologie pro 21. století poskytnutím částky 2,1 mil. Kč, která byla využita na vnitřní  vybavení  veškerých prostor.

Samozřejmě každý z nás doufá, že tuto ambulanci nepozná zblízka ale pokud by to nastalo, rádi Vás přijmeme v kulturním a bezpečném prostředí nově přestavěného oddělení.

MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA
Náměstek ředitele pro léčebnou péči