Do naší redakce jsme obdrželi několik elektronických dopisů a kritických připomínek od obyvatel sídliště Kamýk, týkajících se péče o veřejné trávníky. Na základě těchto dopisů jsme proto na toto sídliště zajeli, abychom se o tom, co dopisy popisují, osobně přesvědčili.

trava_2010_0802

A co jsme konkrétně zjistili ? 

V ulici Machuldova a v dalších přilehlých ulicích jsou u chodníků kupky posečené, tlející trávy. Firma, která tyto práce za veřejné (tzn. naše společné) finanční prostředky provádí, prostě na tyto „kupky“ jaksi zapomněla….. a dle sdělení místních obyvatel, nikdo si na ně nevzpomněl již celé tři týdny. Posečená tráva je tak již v pokročilé fázi rozkladu a některé z nich se dokonce stávají jakousi „veřejnou psí toaletou“. Dá se samozřejmě  předpokládáme, že na co firma rozhodně nezapomněla, bylo pravděpodobně vystavení faktur za tuto „ne-provedenou“ práci. 

 trava_2010_0801

Foto : Redakce Modřanských novin

Vzhledem k tomu, že hnijící kupky trávy místy s psími exkrementy opravdu nevypadají příliš vábně, je stížnost místních obyvatel určitě na místě. Po jejich několika neúspěšných stížnostech a urgencích, směřovaných na odbor životního prostředí úřadu MČ Prahy 12 však předpokládáme, že po uveřejnění této skutečnosti v našich společných „Modřanských novinách“ radnice obratem provede nápravu……zejména teď před komunálními volbami. „Velkého bratra“ mají totiž všude a Praha 12 není určitě vyjímkou.

Budeme samozřejmě rádi, pokud nám v tomto směru poskytnete určitou zpětnou vazbu.