Zdá se, že na internetu probíhá další kolo šíření pomlouvačných zpráv k vydání knihy Praha 12 křížem krážem, které opět uvádíme na pravou míru. Objevují se nepravdivé informace, které zde uvádíme s následným vyjádřením představitelů Změny pro Prahu 12:

Nepravdivé tvrzení č.1 :

Při schvalování smlouvy jsme ovšem zcela jasně stanovili bývalé paní starostce, která tuto publikaci připravovala, tyto podmínky: Kniha nebude obsahovat žádné politické příspěvky, požadovali jsme, aby kniha byla apolitická, aby ji mohli používat i následující politické generace.

Vyjádření Změny pro Prahu 12:

V knize žádný politický příspěvek není obsažen, kniha je apolitická, mohou ji používat následující politické generace, úvodní slovo starostky a zároveň spoluautorky není politický příspěvek, jak se snaží strůjci celé „kauzy“ veřejnosti vsugerovat.

Nepravdivé tvrzení č.2 :

Požadovali jsme, aby náklady městské části byly uhrazeny z příjmů z inzerce v knize, kterou měla nabrat přímo Praha 12, nebo ve spolupráci se společností MILPO.

Vyjádření Změny pro Prahu 12:

To není pravda. Požadavek byl, aby městkou část kniha nic nestála. Tak by se také stalo. Po prodeji 400 ks výtisků (600 ks by jich zbylo k rozdání partnerům MČ), pokud by nebyl její prodej nesmyslně radními za ANO a ČSSD zakázán, by byly náklady pokryty .

Nepravdivé tvrzení č.3 :

Rada schválí konečnou podobu knihy ještě před vydáním, a teprve potom bude faktura za výrobu knihy proplacena.

Vyjádření Změny pro Prahu 12:

Tato podmínka je smyšlená a z časových důvodů by nebyla ani splnitelná, (aby šla kniha do tisku ještě před největší prodejní sezonou před Vánocemi). Podobu reklam a jejich rozmístění nakladatelství nekonzultovalo, a reakce na některé z nich byly obzvlášť pro některé členy Změny pro Prahu 12 při prvním seznámení s knihou rozporuplné. V rozporu se smlouvou mezi nakladatelstvím a MČ však nebyly, a nekazí celkový dojem z velmi povedené publikace – (člověk, pokud na ně není upozorněn, si jich většinou nevšimne). Rozhodně to není důvod k tomu, aby kniha byla k prodeji zakázána.

Jan Mikulecký,

zastupitel za Změnu pro Prahu 12