Takto o nás informovaly radniční Noviny Prahy 12

„K tomu, aby zlo zvítězilo, stačí jediná věc: aby slušní lidé nic nedělali.“ Tuto pravdu si vzal za své Ing. Jan Mikulecký, nový neuvolněný člen Rady.

Ing. Jan Mikulecký je dvojnásobný absolvent VŠE v Praze. Po získání diplomu na Fakultě podnikohospodářské vystudoval ještě systémovou analýzu na Fakultě informatiky a statistiky. Praktické pracovní zkušenosti sbíral již za studentských let, kdy jako živnostník pracoval na zavádění účetních informačních systémů. Působil šest let v České pojišťovně jako analytik informačních systémů pro životní pojištění, od roku 2008 pracuje ve VZP. V současné době tam vede centrální registr pojištěnců a rozpočítává finanční prostředky v systému veřejného zdravotního pojištění mezi jednotlivé zdravotní pojišťovny.

Je ženatý, má dvě dcery (8 a 10 let) a byl by rád, aby se jim i v dospělosti v Praze 12 líbilo. Uvádí, že právě kvůli tomu vstoupil do politiky, jinak by těžko mohl čelit jejich pozdějším otázkám typu „ … jak jste si to všechno mohli nechat líbit a nic proti tomu nedělat?“ Jako člen Konzervativní strany začal spolupracovat se Změnou pro Prahu 12, která tehdy jako jediná dlouhodobě vystupovala proti bezbřehé výstavbě naddimenzovaných projektů. Rozhodujícím impulzem byla stavba bytových domů na Obchodním náměstí, které nevratně dokončily zničení původního centra Modřan a definitivně zakryly stráň se školou, farou, kostelem a zvonicí. Co bolševici započali, ale ještě se dalo při troše dobré vůle zachránit, to bylo před asi deseti lety dolikvidováno. Jan Mikulecký zastává názor, že rozvoj nespočívá v povolování dalších a dalších bytových developerských projektů, ale hlavně ve zlepšování služeb pro stávající občany a v rozumném využití současných volných ploch.

„V nové funkci budu dohlížet na hospodárnost přijímaných rozhodnutí a zodpovědně posuzovat všechny kroky, které by mohly pro obyvatele Prahy 12 znamenat negativní důsledky na mnoho let dopředu.“

(addra) Noviny Prahy 12 leden 2015