Rada městské části Praha 12 schválila pravidla pro užívání areálu Viničního domku v Chuchelské ulici, který otevírá své brány veřejnosti. Součástí areálu je historická budova, replika stodoly, altánek a rozsáhlá zahrada.

Jsem rád, že se nám podařil naplnit náš záměr, aby byl jediný historický objekt v naší městské části a zároveň důstojný prostor pro slavnostní obřady včetně svateb, zpřístupněn veřejnosti,“ říká radní Milan Maruštík. Od června je tak areál otevřen pro konání různých akcí. Replika stodoly slouží od pondělí do čtvrtka od 12 do 18 hodin jako kavárna s nabídkou občerstvení. Viniční domek, který pojme cca 40 osob, je vhodný pro svatební obřady, výstavy, přednášky či další komerční využití.
Areál je možné si rezervovat k soukromým nebo firemním účelům. Připravena je k tomu žádost o pronájem či výpůjčku, která je určena především neziskovým a veřejně prospěšným organizacím. Obyvatelům naší městské části i místním podnikatelům je navíc poskytována sleva 75 procent z cen pronájmů, které jsou uvedeny v ceníku. Pravidla pro užívání areálu Viničního domku v Chuchelské ulici, žádost o pronájem budovy, stodoly či zahrady s altánem i ceník pronájmu pro soukromé, kulturní nebo komerční akce naleznete na www.praha12.cz.

(red) Noviny Prahy 12 červenec srpen 2015