Jednou z nejhlouběji zakořeněných lidských tužeb je touha být opatrován a chráněn. Na téma bezpečí jsem obdržela řadu dopisů a podnětů a spolu s policií se snažíme zaměřit na místa, kde se necítíte být dostatečně chráněni.

Zprávu o tom, jak je na tom Praha 12 podle vyhodnocení statistiky kriminality za loňský rok 2015, jsem obdržela před pár týdny. Vyplývá z ní, že největším problémem je majetková trestná činnost. Jde často o vloupání do parkujících motorových vozidel nebo do domů a bytů, sklepů či garáží.

Protože mi červeně vyznačená pole na bezpečnostní mapě Prahy 12 dělají starosti, po- žádala jsem ředitele Obvodního ředitelství Městské policie Praha 12 Mgr. Gejzu Ulehlu o rady, jak kriminalitě společně lépe předcházet.

V dnešním a následujícím čísle našich novin proto najdete několik praktických rad, jak předejít škodám na svém majetku nebo jeho úplné ztrátě.
Nechceme vás zklamat ve vašem očekávání, ale výsledek nedokážeme zajistit bez vás. Proto doporučujeme vzít si k srdci níže uvedená preventivní opatření. I když naše schopnost rozlišovat mezi kvalitním a nekvalitním zabezpečením roste, stále platí, že správně je zabezpečen pouze jeden objekt z deseti.

Posílám zároveň poděkování těm z vás, kteří nám s udržením vlastního bezpečí pomáháte.

Daniela Rázková, starostka Prahy 12 (Noviny Prahy 12 duben 2016)