V pondělí 26.2.2018 na zastupitelstvu Městské části Praha 12 bylo potvrzeno, že menšinová koalice hnutí ANO a ČSSD (čítající 14 členů z 35 zastupitelů) má podporu KSČM a ODS, která byla slovně deklarovaná senátorem Tomášem Grulichem a dalšími zastupiteli z ODS. Ti na rozdíl od parlamentní politiky, kde odmítají spolupráci s hnutím ANO, dovolili do menšinové rady Renatu Adámkovou z hnutí ANO většinou jednoho hlasu.

Opoziční kluby Změna pro Prahu 12, TOP09, Zelení, Piráti a LES si nevyzvedli hlasovací lístky, aby bylo jasné, kdo drží menšinovou radu, která místo 9 radních má 6 členů.

Zároveň bylo vinou téže nové koalice neúspěšně hlasováno o odvolání bývalého poslance za ČSSD Františka Adámka přezdívaného otec developerů, který špatně vykonává kompetenci územního plánu a přivádí na místní i magistrátní zastupitelstvo rozhněvané občany z dvanáctky. Stalo se tak například na magistrátním zastupitelstvu ve čtvrtek 22. února, kde občané naštěstí uspěli se svými námitkami proti zahušťování sídliště Kamýk.

Za klub Změna pro Prahu 12
PhDr. Daniela Rázková

Zdroj foto : Archiv Změny pro Prahu 12, Michal Pinc z Hnutí ANO a vzadu mu „kryje záda“ Tomáš Trnka