Obyvatelům především jížních částí Prahy s bolavým zubem se výrazně uleví. Začátkem srpna se podařilo obnovit Zubní lékařskou službu první pomoci pro dospělé, tak zvanou zubní pohotovost. Ta po krátkém přerušení své činnosti na začátku léta našla své nové působiště v areálu Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTNsP) v Praze 4 ve Vídeňské ulici.

Lékařská služba první pomoci ve FTNsP se tak stala komplexním celkem, neboť k již fungujícím pohotovostem lékárny, lékařské služby pro dospělé i děti se přidala také pohotovost zubní. „Podle našeho názoru by byla velká škoda, pokud by zubní pohotovost v Praze 4 měla úplně zaniknout. Jde o velký region s téměř půl milionem obyvatel. Vyvinuli jsme proto veškeré úsilí, abychom zubní pohotovost v Praze 4 mohli obnovit, což se také po jednáních se společností Pragomedika povedlo,“ vysvětlil náměstek ředitele FTNsP pro léčebnou péči Tom Philipp.

Podle jeho slov Praha alespoň dvě zubní pohotovosti potřebuje, obnovená činnost zubní pohotovosti ve FTNsP totiž vhodně doplňuje centrální pražskou zubní pohotovost ve Spálené ulici v Praze 1. „V situacích, kdy má mnoho lidí problém sehnat v Praze svého praktického zubního lékaře, v případech, kdy řada lidí z různých krajů ČR v Praze přes týden pobývá kvůli zaměstnání a díky přítomnosti i mnoha cizinců, je zubní pohotovost v Praze 4 o to víc potřebná,“ domnívá se náměstek Tom Philipp.

Zubní pohotovost v areálu Fakultní Thomayerovy nemocnice, kterou zajišťuje společnost Pragomedika, je v provozu ve večerních hodinách všedních dnů. Během víkendů a svátků pak od ranních až do večerních hodin.


KONTAKT:

Zubní lékařská služba první pomoci pro dospělé
provozovatel: Pragomedika

umístění:

Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou
Vídeňská 800
Praha 4 – Krč
pavilon B1 (vpravo od hlavní brány)

tel.: 261 083 546

Ordinační hodiny:

pondělí – pátek 17.30 – 22.30 hodin
sobota, neděle, svátky 7.30 – 22.30 hodin