Dnes dopoledne jsme do naší redakce Modřanských novin obdrželi od jednoho našeho čtenáře dva zajímavé snímky, zobrazující členy ČSSD na Praze 12 v čele s Františkem Adámkem, velkohubě hlásající pod logem ČSSD „My jsme změna Prahy 12“.

cssd_1cssd_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je opravdu velice zajímavé, jak se někteří lidé dokáží „otáčet“ po větru nálad a atmosféry ve společnosti jako větrná korouhev a podle toho vybírají rovněž „aktuální hesla“. V tomto případě to má však jeden malý háček….nebo lépe řečeno opravdu velký hák. František Adámek společně se svým stranickým kolegou Janem Marhoulem již na radnici Prahy 12 dlouhou dobu působí a dokonce na uvolněných (placených) pozicích předsedů výborů (František Adámek – předseda kontrolního výboru, Jan Marhoul – předseda finančního výboru).

Na rozdíl od minulosti, kdy tyto funkce dělali lidé vedle svého hlavního zaměstnání za pár korun , Adámek s Marhoulem si již nechávají vyplácet za souhlasu spřátelené ODS nemalé peníze – téměř 50 tisíc korun měsíčně. Frekvence zasedání obou výborů přitom zůstala stejná, tedy cca jednou za měsíc. Zastupitelé skutečné ZMĚNY PRO PRAHU 12 na tento nešvar poukazovali průběžně po celé právě končící volební období. Sociálně cítící sociální demokraté Adámek s Marhoulem se však ani jednou nezastyděli a tučné odměny si z chudého rozpočtu Prahy 12 nechávali vyplácet klidně dál. Městskou část jejich „usilovná“ práce přišla na několik milionů, za toho mohlo být postaveno nové dětské hřiště nebo opraveny části místních velmi zanedbaných komunikací, což by bylo mnohem užitečnější.

Kromě toho je František Adámek, co by bývalý tajemník ÚV KSČ,  ještě zajímavý svou další funkcí a to jako „předseda komise územního rozvoje„. Ano, je to právě on, který má jako jeden z prvních informace o plánované výstavbě, o kterých se Vy, občané Prahy 12 dozvídáte často ex-post, tzn. až kácením stromů či příjezdem bagrů a stavební techniky.
Co však nelze panu Adámkovi a spol. upřít je jeho cit na „aktuální témata“, která chce naše společnost slyšet. Proto z jeho úst následně slyšíte hesla typu „Nesmíme zastavět každé volné místo kolem nás, Územní plánování musí být ohleduplné k přírodě a jeho prioritou musí být zejména zájem občanů a pod.“.
V tomto okamžiku by si měl každý občan zákonitě položit otázku „….tak proč jste ta Vaše hesla nezrealizoval za tu dobu, co na radnici spolu s koalicí ODS a TOP09 sedíte na radě na principu opoziční smlouvy?…a neříkejte, že jste se ze dne na den změnil“….. Následně si pak ten samý občan může i sám odpovědět  „NEZMĚNIL“ a to za celou svoji politickou dráhu.

clanek_2

clanek_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj :  Pražské listy, Noviny Sociální demokracie…..komentář redakce : slova, slova slova….blá, blá, blá blá….

Od tajemníka ÚV KSČ až na zastupitele za ČSSD a člena představenstva Pražské služby a.s.

František Adámek je „zajímavý“ i svou „pestrou“ minulostí. Jak letos 24. března informoval deník MF DNES, Adámek na konci 80. let coby poslušný člen Komunistické strany Československa prošel speciálním ideologickým školením, aby uměl usměrňovat případné veřejně debaty a v davu obhajovat postupy KSČ.

Adámka a jemu podobné bývalé soudruhy na stránkách MF DNES brilantně okomentoval vedoucí pražské redakce MF DNES Martin Rumler následujícími slovy:

Adámka a jemu podobné listopad 1989 zachránil. Se svým svědomím si to snad vyřídí sami. A my ostatní si to s nimi můžeme vyřídit. Jeho mateřská ČSSD tím, že takové lidi nebude posílat do volených funkcí, protože v nich prostě nemají co dělat. Voliči ČSSD tím, že mu nedají hlas, když se na kandidátce objeví (sázím se, že na podzim při komunálních volbách na kandidátce pan Adámek bude). A my novináři tím, že o minulosti pana Adámka a jemu podobných budeme psát,“ napsal doslova Milan Rumler. Celý článek naleznete k přečtení ZDE.

Výstižněji snad drzou a nestydatou povahu Adámkova typu nelze popsat. Pokud stejně jako my zabrouzdáte po internetu, určitě naleznete stejně zajímavé informace. Jako malý příklad předkládáme citaci z představení soudruha Františka Adámka na půdě České národní rady“ v letech 1990 :

Zdroj : Digitální knihovna ČNR 1986-1990, 20. schůze, úterý 6.2.1990 (odkaz ZDE) :

Návrh na volbu místopředsedů České národní rady, předsedů výborů ČNR a dalších členů předsednictva ČNR
…………..Prosím předsedu volební komise, poslance Miroslava Němce, aby se ujal slova.

Předseda volební komise Miroslav Němec:

Do funkce člena předsednictva se navrhuje František Adámek.

Poslanec František Adámek:

Vážený pane předsedo, vážené paní poslankyně, vážení poslanci, jmenuji se František Adámek. Jsem absolventem střední školy sociálně právní, je mi 34 let. V současné době pracuji jako tajemník ÚV KSČ. Mám dvě děti ve věku 6 a 10 let. Chtěl bych se podílet na práci České národní rady hlavně v otázce posílení české státnosti a využít i své znalosti absolventa střední školy sociálně právní……..

Pan František Adámek se však svou „činorodostí“ a „pílí“ neomezuje jen na Prahu 12, ale coby známý sběratel funkcí působí i jako  zastupitel hl. m. Prahy a také si „přivydělává“ jako člen představenstva jednoho z významných městských podniků – Pražské služby a.s. A přes svou minulost se navíc i rád prezentuje v médiích. Jedním z nich je zpravodaj členů a klientů bytového družstva Pokrok. V tomto zpravodaji, nazvaném „Krok za krokem 02/2010“ (k nahlédnutí ZDE) je pan František Adámek představován jako „Osobnost družstva„….. Pokud tomu prostý občan rozumí správně, „osobnost družstva“ pravděpodobně asi znamená i člen družstva že ?…..člen družstva, které přes silný nesouhlas veřejnosti prosadilo výstavbu 5-ti patrového bytového domu „BD Pokrok“ uprostřed vilové čtvrti v Pískové ulici v Modřanech.

Pokud pan František Adámek říká, že nesmíme zastavět každé volné místo kolem nás, proč se co by předseda komise územního rozvoje v tomto případě a v rámci „svých hesel“ nepostavil na stranu občanů, kteří v roce 2008 přišli na veřejné zasedání zastupitelstva požadat radnici o pomoc proti bezohlédnému developerovi ? Odpovědět si však musí každý sám..

fradamek

A co říci závěrem ?

Matouš Ruml ve spotu „Vyměňte politiky“ říká : „…ti u moci se snaží o debilizaci národa, aby nás mohli snadněji ovládat....“. Vzpomeňme si zároveň na jeho další slova : „…..já nevím jak Vy, ale já ze sebe debila hodlat nedělám...“ Nenechme se ulovit na laciná hesla, která od „profláknutých lidí“ zní spíše ironicky a prázdně

nenechme ze sebe dělat debily a hlavně, nenechme se lidmi jako jsou pánové Adámek či Marhoul ovládat….