Srpen 7th, 2010Za čistý vzduch v restauracích….
Riziko zdravotního poškození vlivem tabákového kouře není omezeno pouze na kuřáky, ale jsou mu vystaveni i ti, kteří vdechují kouř nedobrovolně – pasivní kuřáci.
Kouř vdechovaný při pasivním kouření pochází jednak z doutnajícího konce cigarety mezi dvěma potáhnutími a jednak je vydechován kuřákem.
Ve vzduchu znečištěném tabákovým kouřem bylo prokázáno více než 5000 látek, které vznikají během procesu hoření. Odhady ale hovoří o tom, že skutečný počet látek obsažených v kouři může být 10-20 krát vyšší, tedy více než 100 000 látek.
Pokud máte chuť podpořit celorepublikovou snahu za vyčištění vzduchu který dýcháme v restauracích, můžete se připojit k internetové petici, kterou najdete na následujících stránkách : www.stopkoureni.cz
Září 1st, 2010 at 15:13
I když jsem sama nekuřák, zákaz kouření v restauracích bych nepodpořila. Myslím si, že to by mělo záležet striktně na majiteli restaurace. Co bych vyžadovala je úplné oddělení prostor pro kuřáky a nekuřáky (tedy v podnicích, které nejsou označeny jen jako nekuřácké).
Já sama navštěvuji různá zařízení celkem často a v naprosté většině případů jsem kuřáky nebyla nijak omezována. A pokud při vstupu do nějaké restaurace uvidím cigaretový dým, tak mohu jít jinam – člověk si v dnešní době může docela dobře vybrat.
Září 28th, 2010 at 19:12
Souhlasím s paní Mašankovou. Majitel by se měl sám rozhodnout, jestli chce mít kuřáckou nebo nekuřáckou restauraci nebo jestli v ní bude mít oddělené kuřácké a nekuřácké prostory. Stejně tak si může člověk vybrat, jakou restauraci nebo hospodu chce navštěvovat.
Prosinec 24th, 2013 at 00:51
Nesouhlasím,
to si může dovolit majitel restaurace,nebo hospody, ve velkém městě, kde se najdou jiní zákazníci.
V malých městech , nebo vesnicích, kde bojujete o každého hosta, si velmi rozmyslíte,jaký provoz je lepší.
Jde jen o snahu a sílu našich zákonodárců,jestli nastaví všude všem stejně. Kde tráva neroste…